عليرضا عسکري چاوردي در ادامه خاطرنشان کرد: همچنين ديواري بزرگ به پهناي دو متر شناسايي شد که امتداد اين ديوار در نقشههاي ژئومغناطيس به طول 600 متر قابل رديابي است.
وي اضافه کرد: تعداد قابل توجهي ظروف لاجوردي، سفالي، چشم مجمسههاي سنگي، ابزار دفاعي و زيور آلات تزئيني از اين فصل کاوش بدست آمد که براي بازديد عموم در موزه تخت جمشيد به نمايش گذاشته خواهد شد.
وي ادامه داد: همچنين در اين مرحله، تمام نقشههاي تهيه شده پيشين از اطراف تخت جمشيد به گونهاي با سيستم هاي اطلاعات جهاني هماهنگ شد که در آينده در طرح بلند مدت تشکيل بانک اطلاعات جهاني، تمام آثار باستاني موجود در اين محدوده در محل خود با موقعيت دقيق جغرافيايي جانمايي و به درستي معرفي ميشوند.
عسگري با بيان اين که در اين فصل بررسي ژئومغناطيس 5 هکتار از شهر پارسه در امتداد بخش شمال غربي تخت جمشيد در زمينهاي کشاورزي انجام شدتصريح کرد: براساس اين بررسي ساختارهاي ممتد و عريض معماري شناسايي شد.
به گفته اين باستان شناس: البته نتايج بررسيهاي ژئومغناطيس بايد مورد تحليل بيشتري قرار گيرد اما تا اين مرحله آنچه در صفحههاي برداشت شده ميتوان درک کرد اين است که احتمالا\" در اين قسمت تالارهاي بزرگي وجود داشته است.
عسگري با اشاره به اين که بخش ديگري از فعاليتهاي اين مرحله به مطالعات مرمتي و حفاظتي در تخت جمشيد اختصاص يافت اظهار داشت: 30 درصد موارد آسيب هاي اضطراري و ضروري به وجود آمده در سنگ بناهاي تخت جمشيد مورد مطالعه قرار گرفته است.
سرپرست هيأت ايراني شهر پارسه تخت جمشيد تأکيد کرد: همچنين تعداد 26 نمونه گل سنگ و 20 واحد ميکرون از قسمتهاي آسيب ديده براي شناخت دلايل و آسيب هاي وارده برداشت و براي مطالعه به آزمايشگاه ارسال شد./118
انتهای پیام/